телефон за информация и заявки 052/510009
Product Image Product Image Product Image Product Image Product Image Product Image
Product Image
Product Image
Product Image
Product Image
Product Image
Product Image

БОИ И ЛАКОВЕ

Предлагани продукти:

Грундове за стени и фасади

Латексни и фасадни бои:

Алкидни бои, грундове и лакове

Бои с ръждопреубразовател и автобои

Бои и лакове на водна основа

Разредители и втвърдители

Специални бои за индустрията

В центъра се предлага МАШИННО ТОНИРАНЕ на латексни и фасадни бои по рецептури : Portfolio Pro, Dekorator, NCS и RAL

Описание

Логистичният център на Арсед ООД е дългогодишно търговско представителство на русенската компания Мегахим, като боите и лаковете на производителя са ексклузивни в портфолиото на дистрибутора. Поддържаме на склад, в дълги и непрекъснати позиции, широк асортимент от производствената програма на един от най-големите български производители на лаково-бояджийски материали, предлагайки системни решения за екстериорни и интериорни повърхности, дърво, метал и бетон.

Продуктите на компанията са предпочитани тъй като имат най-доброто съотношение между качество и цена на българския пазар. В мострената зала на „Търговски център Декоратор“ ще получите изчерпателна информация за всичко необходимо, свързано с ремонта, който предприемате, ще имате възможност да разгледате цветови картели и табла, както и да изберете подходящи бояджийски инструменти и аксесоари. Подробна информация за всеки един продукт може да откриете на адрес www.megachim.com

Класификация по брандове
  • Dekorator Най-разнообразният и богат като асортимент бранд на Мегахим. Тук е и най-доброто съотношение между качество цена, което прави продутите най-предпочитани. Разнообразието включва: латекси, фасадни бои, продукти с добавка Teflon®, грундове, разредители, бои и лакове на алкидна и водна основа. Брандът е предпочитан както от домашни майстори, така и от професионалисти.
  • Praktika Това е търговската марка на домашния майстор. Хоби продуктите включват бял и цветен латекс, алкидни бои, грундове, безир и тониращи пасти.
  • AQUIS Най-напредналите, модерни и технологични продукти на Мегахим участват в този бранд. Характерни тук са акрилатните и еднокомпонентни полиуретанови системи на водна основа, както и ефектни метализирани бои и копринени със сатенен завършек. Всички латексни и фасадни бои са с добавка от Teflon®. Сериозен пазарен дял имат антибиоцидната боя за бани и куни, импрегнаторът за дърво против мухъл и плесен, диамантено твърдият лак за паркет на водна основа и сатененият латекс.
  • XPERT Това е търговската марка за индустриални продукти - пътна маркировка, релфена боя, полиуретанови бои и грундове,огнезащитни бои и др. В този бранд е и най-предпочитаният грунд за стени и тавани преди боядисване - XPERT Универсален грунд за стени.
Технология
  • Климатични условия Не боядисвайте при температура на въздуха под 10 градуса, а за фасади по време на снеговалеж и дъжд. За фасадно боядисване се уверете от метеорологичната прогноза, че температурата навън е трайно положителна и няма да замръзне на стената във все още незасъхнало състояние. Винаги изчаквайте, латексната боя да се климатизира в помещението. Дори да сте затоплили стаята, температурата на боята внесена отвън е доста по-ниска. Не я загрявайте принудително в никакъв случай, просто изчакайте или я купете от предния ден.
  • Разредждане Боята се разрежда внимателно и при необходимост. Идеалната за боядсване консистенция трябва да наподобява на смес за палачинки. През различните сезони изпарителните процеси са различни и следователно разреждането трябва да бъде различно. Прочетете върху опаковката внимателно колко % е препоръчителното разреждане. Изчислете необходимото количество вода, но не го изсипвайте наведнъж . Отделете го в съд и разреждайте постепенно през целия процес на боядисване, като често разбърквате.
  • Грундиране В съвременното боядисване грундирането е основна и важна част от целия процес, която не може да бъде пропусната. Грундирайте с грунд по предназначение. Грундът за боя е бял и неразличим от латекс. Опаковката му е бака, а не бутилка. Търговската марка е XPERT! Цветните, разредими грундове се прилагат единствено и само по предназначение. Контактен (розов) се прилага, ако имаме основа с трудна адхезия (слепване). Дълбокопроникващ-импрегнационен (син, зелен и т.н.) се прилага ако имаме ронлива основа. Прилага се и при по-специфични случаи, например при отстраняване на последици от пожар, когато вече стената е измита, но по нея все още има остатъци от сажди и петна. Във всички останали случаи (неутрализиране на никотинови отлагания, силно замърсяване след изчистване на мухъл и плесен, смяна на цвят, първоначално боядисване върху гипсова шпатловка или гипскартон) използвайте Универсален грунд за стени XPERT. Той се разрежда по всички правила описани по-горе за разреждане на латексни и фасадни бои. Съвременните латексни и фасадни бои от по-висок клас не търпят разреждане 50:50 (позната в миналото практика за самоделна изработка на грунд и минаване на силно разредена първа ръка).
  • Мухъл и плесен При наличие на мухъл и плесен, първо и най-важно е да отстранят причините за възникването (в повечето случаи теч, нарушена изолация, неправилна вентилация и др.) След отстраняване на причината изчакайте стената да изсъхне, третирайте с антибиоциден препарат (повечето са на основа белина), не търкайте, а просто напръскайте проблемния участък, защото търкането може да разпространи спорите. Изчакайте (докато отделя миризма, биоцидът е химически активен и действа). Грундирайте с Универсален грунд за стени XPERTи след неговото изсъхване боядисайте с латекс. За влажни помещения боядисвайте с Dekorator Боя за влажни помещения (санитарен) или с Dekorator Латекс със сребърни йони.
  • Съхнене Винаги изчаквайте основата (предния слой) да изсъхне добре. През зимата, това е сериозно предизвикателство за хората с по-малък опит. Това, че стената "не цапа" или "не е мокра", не означава, че предния слой от боя, грунд или основата (в повечето случаи гипс) са изсъхнали. Колкото шпакловката е с по-голямо отворено време(по-лесно се моделира), толкова кристализационните и изпарителни процеси в нея са забавени. Всички производители в техническите си описания показват време-температурните отношения на кристализационния процес за техния продукт. Възможно е стената да изглежда суха и повърхността отново да не е готова за боядисване. Ако добавим и отделянето на строителна влага (за новото строителство), следва преценката да бъде изключително точна. След изсъхването на шпакловката следва грундиране и боядисване. През зимата е хубаво всеки слой на боята (грунда) да се полагат на следващия ден.